logo
07.11.2012

Microsoft renunta la Windows Live Messenger din 2013


Windows Live messenger 

De pe situil de stiri al BBC aflam ca Microsoft va renunta in martie 2013 la "messengerul" sau. Fostul MSN messenger, actualul Windows live Messenger, va fi inlocuit de... Skype.

Categorie: Tehnologie
Postat de: oberon

Aceasta stire vine la un an si jumatate dupa ce Microsoft a cumparat Skype, platind pentru el o suma destul de maricica - 8.5 miliarde de dolari. Da, ati citit bine, miliarde. In lumina acestei sume, decizia de a utiliza acest produs in detrimentul messengerului "de casa" al companiei, incepe sa se justifice.

La ora actuala Windows Live Messenger este al doilea ca popularitate dupa Yahoo Messenger, avand inca un numar de 8,3 milioane utilizatori unici doar in Statele Unite si peste 100 de milioane la nivel global. Cifra de utilizatori s-a injumatatit insa de la an la an (in 2009 avea circa 330 milioane la nivel global). In acest rastimp numarul de utilizatori Skype a fost in crestere.

Spre deosebine de WLM, care ruleaza numai sub Windows,  Skype este prezent pe aproape toate sistemele de operare uzuale, fie de desktop, fie mobile.

Nu este clar in ce masura se va face migrarea de la un messenger la altul, dar se pare ca Microsoft ofera un utilitar in acest sens.

 

 

 

 

 

 





Pagina următoare: Chat