logo
07.11.2012

Scandalul Voyo


De vreo cateva zile a luat amploare ceea ce se numeste "scandalul Voyo". Pana acum 20 de situri care difuzau filme (gratis) s-au inchis pur si simplu. VPlay e si el in "mentenanta".  Pe Facebook se desfasoara o campanie sustinuta anti Voyo.ro (un site ce difuzeaza continut media pe baza de abonament platit, detinut dupa cate inteleg de Pro TV. In plus a mai inceput si razboiul declaratiilor.
Categorie: General
Postat de: oberon

Pe scurt cam asta ar fi desfasurarea actiunii, Se pare ca Pro TVa facut o adresa catre CNA, iar CNA s-a adresat politiei, care cumva a inchis 20 de situri din cele 42 care dadeau filme moka .

Lista siturilor inchise o puteti vedea aici, impreuna cu mai multe amanunte.

Se pare ca ANISP, respectiv furnizorii de net s-au simtit lezati si ei de aceasta miscare, deoarece inchiderea unor situri depinde in ultima instanta de ei. Nu e de colea sa ti se ordone sa scoti un site de pe net. Seful asociatiei furnizorilor de internet, Mihai Batrineanu, a declarat despre CNA ca nu are absolut nici o competenta in a reglementa Internetul si ca aspectele respective trebuiau rezolvate in alt mod. In speta, cei carora li s-au incalcat drepturile de autor puteau da in judecata sau soma pe cei care administreaza respectivele situri, iar, daca instanta le-ar fi dat castig de cauza, continutul ar fi trebuit retras, dar nu dat situl jos de pe net.

Mai multe amanunte despre aceste lucruri aici

Intre timp campania anti Voyo continua pe Facebook, dupa parerea mea facand de fapt o nemeritata reclama lui Voyo. Poate, in ultima instanta ProTV chiar asta a urmarit.

Pentru a afla argumentele celor situati de cealalta parte a baricadei cititi si opinia lui Robert Berza, seful diviziei CME/Internet a Pro TV pe blog-ul sau,

 

 

 

 

 

 





Pagina următoare: Chat