logo
03.02.2014

Steam


Stirea nu e noua, dar a devenit de interes pentru subsemnatul dupa ce mi-am luat un calculator nou si am putut sa arunc si eu o privire.

Linux a primit un impuls puternic in directia consacrarii ca mediu propice pentru... jocuri o data ce Valve Corporation a decis sa-si extinda platforma Steam si pe alte sisteme de operare in afara de Windows. In momentul de fata Steam are versiuni pentru Windows, Linux, Mac si pentru dispozitivele mobile, desi cu functionalitate mai redusa, Android, IOS si Playstation 3.  Situl lor se gaseste la adresa http://www.valvesoftware.com iar magazinul virtual la http://store.steampowered.com

In momentul de fata, utilizand Steam, oricine doreste sa se joace, poate downloada jocuri, atat gratuite, cat si cu plata (demo-urile sunt disponibile bineinteles). Steam  pune la dispozitie o mare selectie de jocuri vechi si noi, de toate genurile, fiind un Amazon al jocurilor. 

 

Categorie: Tehnologie
Postat de: oberon

Steam se instaleaza cu usurinta in Linux, fiind disponibil, de exemplu, in Ubuntu Software Center, dar si in repositoriile altor distributii. Dupa ce l-am instalat pe PC-ul meu, mi-am downloadat cateva jocuri gratuite, mai "usurele", apoi am incercat si vestitul "Dota 2". A rulat binisor, dar, din pacate mi-am dat rapid seama ca am totusi nevoie de o placa video dedicata pentru el, PC-ul meu fiind mai "entry-level", cu video integrat. 

Per ansamblu insa sunt incantat si sper sa nu ma prinda "microbul" jocurilor acum la batranete. 





Pagina următoare: Chat